Pasta bolognese

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram rul gegaard gehakt
    (Art. Nr. 1914 – Gegaard rul gehakt)
  • 500 g tagliatelle
  • 2 wortelen, in kleine blokjes
  • 1 paprika, in kleine blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 600 ml tomatenpassata
  • 60 g tomatenpuree
  • 50 g parmezaan, geraspt
  • 2 el olijfolie
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 el oregano
  • 1 handvol basilicum
  • peper en zout

Bereiding

  1. Stoof de ui aan in een eetlepel olijfolie. Voeg na enkele minuten de wortelen, de knoflook en de paprika toe. Laat al roerend zachtjes stoven.
  2. Voeg het gehakt bij de groenten. Kruid bij met peper en zout. Bind dan de laurierblaadjes, de tijm en de rozemarijn tot een kruidentuiltje. Hang dit mee in de pot.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de passata en de tomatenpuree toe. Roer goed om en breng op smaak met oregano, peper en zout. Laat anderhalf uur afgedekt stoven op een zacht vuurtje. Vis op het einde het kruidentuiltje eruit.
  4. Kook de tagliatelle gaar zoals aangegeven op de verpakking in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  5. Verdeel de pasta met de bolognaisesaus over de borden. Werk af met de basilicum en de parmezaan.