Quiche met kalfsspek

Recept voor 4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram kalfspek dun gesneden
    (Art. Nr. 18502 - Paul’s Meat kalfsspek. Zie ook Art. Nr. 18501)
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1⁄2 broccoli, in roosjes
  • 1 prei, in stukken
  • 50 g kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 200 ml room
  • 200 ml melk
  • 1 el olijfolie
  • 1 snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Blancheer de preiringen met de broccoliroosjes kort in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en even uitlekken.
  3. Bak het spek krokant in de olijfolie. Laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Klop de eieren los met de room en de melk. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  5. Leg het bladerdeeg in een grote bakvorm en druk de randjes goed aan. Schep er de broccoli, de prei en de spek over. Bestrooi met de helft van de kaas. Schenk er het eimengsel over en bestrooi dan met de rest van de kaas.
  6. Bak de quiche 30 minuten gaar in de oven.

Tip: Lekker met een frisse salade.